“STEM ve Kodlama Eğitimi Standardizasyonu Projesi” başladı

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde başlatılan “STEM ve Kodlama Eğitimi Standardizasyonu” projesinin açılış toplantısı 25-27 Şubat 2019 tarihleri arasında Ankara’da tüm ortaklar ve ilgili Genel Müdürlüklerin katılımı ile gerçekleştirildi.

YEĞİTEK koordinatörlüğünde iki yıl sürecek beş ortaklı bu projenin diğer ortakları; Belçika Avrupa Okul Ağı, Gazi Üniversitesi, İspanya Barselona Üniversitesi ve Polonya Spoleczna Akademia NAUK.

Üç gün süren toplantıya bu ortakların temsilcilerinin yanı sıra YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl YILMAZ, Eğitim Teknolojileri ve Teknik Destek Hizmetleri Daire Başkanı Asaf Murat KARAPINAR, Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı M. Hakan BÜCÜK, YEĞİTEK Eğitim Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Gültekin KEKEÇOĞLU, Sistem Yönetimi Daire Başkanı Gürhan ÇİÇEK, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Eyyup TANYILDIZ, İletişim Daire Başkanı Muhammed Sadık ARSLAN ile Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Mehmet RÜŞEN katıldı.

Genel Müdür Anıl YILMAZ’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, ülkemizde yürütülen STEM ve Kodlama Eğitimlerinin kalite standartlarının belirlenmesi ve öğretmenlerimize yönelik ihtiyaç duyulan STEM ve Kodlama bilgilerinin kazandırılması amacıyla düzenlendi. Uluslararası yeterlilik ve kalitede eğitimlerin yaygınlaştırılmasını hedefleyen proje; Avrupa Birliği hibe desteği ile yürütülecek. Erasmus+ KA201 kapsamında başlatılan proje süresince, üniversite ortaklarının akademik desteği ile Öğretmen Eğitimi Kılavuzları, Mesleki Gelişim Programları, Eğitim İçerikleri, Değerlendirme Ölçekleri, Örnek Ders Etkinlikleri geliştirilecek ve pilot öğretmen eğitimleri yapılacak. Proje süresince, ilgili genel müdürlüklerle koordineli olarak çalışılacak.

Toplantının ilk gününde tanışma etkinliği, sosyal ve kültürel aktiviteler yapıldıktan sonra davetliler için akşam yemeği düzenlendi. Etkinliğin ikinci ve üçüncü günlerinde düzenlenen workshoplarla projenin ayrıntıları değerlendirilerek gerekli planlamalar yapıldı.

28-02-201928-02-201928-02-201928-02-201928-02-2019

12.03.2019 294