Mevsimlik Tarım İşçiliği

l Milli Eğitim Şube Müdürümüz Şükran BÜYÜKHAN başkanlığında; Mahmut ÇITIRIK, Murat YURTSEVEN, Müslüm Furkan SOLAK ve Abdullah ASLAN´ın üyeliklerini oluşturdukları İl Mevsimlik Tarım İşçilerini İzleme Kurulu, mevsimlik tarım işçisi öğrenciler ile ilgili ülke genelinde sağlıklı bir veri tabanının oluşturulması, kamuoyunda yeterli farkındalık çalışmalarının yapılması, hedef kitlenin yapılan yasal düzenlemelerden faydalanmasını sağlayacak olan kurum amirlerinin ve personellerinin bilgi ve hassasiyetlerinin attırılması ve yaptırım mekanizmalarının etkin bir şekilde devreye konulması adına linkte istenen bilgileri hassasiyetle doldurulması yönünde karar almışlardır.

Mevsimlik Tarım İşçiliği Çalışması Kapsamında Yapılması Gerekenler:

- Şube Müdürleri ve İlçe Takip Ekipleri linki tüm okul müdürlerine iletecek.

- Okul Müdürleri linki sınıf öğretmenleri ve sınıf rehber öğretmenlerine ulaştıracak.

- Öğretmenler kendi sınıflarındaki mevsimlik tarım işçisi öğrencilerin bilgilerini linkteki forma işleyecek.

- İlçe takip ekipleri öğrencilerin formlara işlenip işlenmediğinin takibini yapacak.

- 1 Ocak 2018 ile 16 Aralık 2018 arasındaki mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan öğrenci bilgileri girilecek.

- Link dışında ayrı hiçbir form oluşturulmayacak ve kullanılmayacak.

Link aşağıda yer almaktadır.

20.11.2018 130