Aile Hekimliği Birimlerinde MHRS Düzenlenmesi

Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ´Okul Sağlığının Korunması ve Geliştirilmesi Programı´ kapsamında, ´Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)´ randevu alma seçeneklerine ´Öğrenci Muayenesi´ seçeneği eklenmiştir.

´Okul Sağlığının Korunması ve Geliştirilmesi Programı´ kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü” gereğince öğrencilerin yıllık periyodik muayene izlemlerinin kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından yapılarak, MHRS´ye girilmesi ve “öğrenci muayene/izlem bildirim formu” doldurularak çıktısının aileye verilmesi ve aile tarafından okula ulaştırılmasının sağlanması gerekmektedir.

Öğrencilerin okulda bulunan dosyalarında bu “öğrenci muayene/izlem bildirim formu”nun muhafaza edilmesi hakkında;  öğrenci ve velilere  gerekli duyuruların yapılarak konunun hassasiyetine binaen  duyarlılık  gösterilmesi önem arz etmektedir.

Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize duyurulur.

30.12.2018 206