Bir Damla Mürekkep, Milyonları Düşündürebilir!

Okumadan geçen bir gün, yitirilmiş bir gündür (J. P. Sartre)

Okumak; bazen başka dünyalara dalmak, bazen kendinde kaybolmak, bazen hayallere dalmak, bazen sessizliğe bürünmek, bazen delicesine haykırmak isteyip kendini kitapta bulmak, bazen kalabalıklardan uzaklaşmak, bazen günü kitapsız tamamlamak...Duygusal çatışmalarımızın, kendimizle hesaplaşmalarımızın, hayatı sorgulamaların, anın tadını çıkarmanın,ulaşmak istenilenin düşlendiği ortak paydadır kitap okumak.  İşte o anlardan birinde okulumuz nöbetçi öğrencisi kitap okurken ansızın yakalandı objektiflerimize. O an ne düşünüyordu, ne hissediyordu bilemezdik. Ama tek emin olduğumuz gününü yitmişlikten kurtarıp anın tadını en güzel şekilde kitabıyla çıkardığıydı. İyi ki okudun çocuk. Sen o bir damla mürekkeple düşünen ve değişen milyonların en değerlisi olmaya layıksın. SEN OKURSUN, DÜNYA DEĞİŞİR!

12.11.2018 191

12-11-2018