Türkçe Varsa Biz Varız!

Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması milli hissin inkişafında başlıca müessirdir. Türk dili dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil şuurla işlensin. (M. Kemal Atatürk)

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Yılmaz ŞİMŞEK yapmış olduğu sınav sonucunda sınavda en yüksek notu alan öğrencilere başarı rozeti takarak ödüllendirmiştir. Amaç çocuklarda Türkçe dersine ve Türk diline karşı bilinç ve sevgi oluşmasını sağlamaktır. Türkçe Öğretmenimiz Yılmaz ŞİMŞEK’ e bu ödüllendirme için teşekkür ediyoruz. Unutulmamalıdır ki! Tarih içinde Türkçe’nin karşı karşıya  kaldığı olumsuzlukları görmezden gelen aydınlar olduğu gibi, onlara karşı çıkan  ve Türkçe’yi yaşatmaya çalışan aydınlar da olmuştur. Kaşgarlı Mahmut,  Karamanoğlu Mehmet Bey, Ali Şiir Nevai, Ömer Seyfettin, Ziya Gökalp, Şemsettin  Sami ve nihayet M. Kemal Atatürk bu aydınlardan ve devlet adamlarından  bazılarıdır. Türkçe bu şuurlu ve vatansever aydınların çabaları ile günümüze  taşınmış ve yaşatılmıştır.

14.11.2018 196

14-11-201814-11-201814-11-2018