Diyabetin Düşmanı: Sağlıklı Yaşam ve Dengeli Beslenme!

Diyabetin Düşmanı: Sağlıklı Yaşam ve Dengeli Beslenme!

"Başlangıç, her zaman bugündür." (Mary Shelley)

Okulumuz öğrencilerine, çalışanlarına, öğretmenlerine ve servis şoförlerine yönelik Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Soner ÖZASLAN tarından Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü Okulda Diyabet Programı kapsamında program dahilindeki bilgilendirici videolar izlettirilmiştir. Gösterim sonunda öğrencilerle soru cevap yapılarak diyabet konusu tüm yönleriyle ele alınmıştır. Diyabet konusunda meraklı olan öğrencilerimizin aklına takılan tüm sorular cevaplandırılmıştır. Öğrencilerimizin diyabet konusunda bilinçlenmelerini, sağlıklı yaşam ve dengeli beslenme konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamak en büyük amacımızdır. Diyabetle mücadeleyi ertelemeyin, bugünden itibaren sağlıklı yaşam parolanız olsun. Haydi! Sağlıklı Yaşam Aktiviteleri ve Dengeli Beslenme ile Diyabete Dur Diyelim!

DİYABETTEN KORUNMA YOLLARI

·         Fazla Kilolarınızdan Kurtulun

Yağ oranınız arttıkça insulin direnciniz o oranda olumsuz etkilenecektir. Fazla kilolar diyabet oluşumunda oldukça tetikleyici. İdeol kiloda olmanız diyabet riskini %70 oranında azaltacaktır.

·         Bol Lifli Gıdalar

Kan şekerini dengeleyen gıdalar ile beslenmek diyabet oluşumunu riskini azaltacaktır. Öğünlerde sebze veya salata ağırlıklı beslenmek, ekmek yerine buğday ekmeği tüketmek lif ihtiyacınızı karşılayacaktır.

·         Sigaraya Yaklaşmayın

Gün boyunca içilen 15’den fazla sigara diyabet oluşum riskini 2 kat arttırmaktadır.

·         Alkol Tüketme Miktarını Düşürün

İnsulin direncini etkileyen alkol tüketim miktarı ve sıklığına göre diyabet riskini arttırır.

·         Her gün Egzersiz Yapın

Egzersiz kilo kaybını hızlandırırken kan şekerini dengeleyip insulin direncini kontrol altına alacaktır. Araştırmalar kas kitlesinin artışının diyabet riskini azalttığını gösteriyor.

·         Karbonhidratlardan Uzak Durun

İçerisinde beyaz un ve sofra şekeri bulunan ürünler, beyaz pirinç kan şekeriniz için düşman besinler. Yerine tam tahıllı ürünler, bulgur, kepekli pirinç tercih edebilirsiniz.

 

15.11.2018 140

15-11-201815-11-201815-11-201815-11-201815-11-201815-11-201815-11-2018