10 Çocuk 10 Farklı Renk Altınbaşak´ın ´´ALTIN´´ Korosu!

Müzik insan ruhunu dalgalandıran, okşayan ve ona ince zevkler tattıran, üstün bir sanattır. ‘’Hugo Riman’’

Koro; birçok insan sesinin bir araya toplanmasından meydana gelen müzik topluluğudur. Koroda şarkı söyleyenlere ‘’korist’’ denir. Esas itibasiyle bir koro, soprano, mezzo soprano, alto,  tenor, bariton ve bas gruplarından meydana gelir. Yalnız kadın seslerinden ibaret korolar da vardır. Çocuk korosu ise soprano ve altolardan meydana gelen bir kadın korosu gibidir. Kelime anlamı olarak koro çok sesli müzik icrasını ifade eder. Özellikle kilise müziğiyle beraber doğan koro, gelişerek modern müziğin içindeki yerini almıştır. Korolar, bir bütün olarak uyumu dolayısıyla ekip çalışmasını amaçlamaktadır. Müzik ve enstrüman bilgisi ve koro yöneticisinin belirlediği kompozisyon, bu amaca ulaşmak için gereken en önemli disiplinlerdir.

Okulumuz Altınbaşak Ortaokulu’ndan belirli kriterlere göre Koro eğitmenimiz Gülşah UYSAL tarafından seçilen 10 korist, okulumuzun kadrolu korosu olmakla birlikte il içi ve il dışı konserlere katılacaktır. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Tan Sağtürk Akademi’den mayıs ayı için alınan sürpriz konser davetiyle İstanbul’da konser verecek olan okul koromuz çalışmalarına 2 Ocak 2019 tarihinde başlayacak, sesini sadece Şanlıurfa’da duyurmakla kalmayacak, İstanbul’da da bir güneş gibi doğacaktır.

06.12.2018 178

06-12-2018